Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lelkitámasz - Tábit Sarolta klinikai szakpszichológus blogja

Lelkitámasz

Valentin-napi izgalmak, avagy a nőnek verve jó?

"A sötét ötven árnyalata" a hálószobában

2017. február 13. - Lelkitámasz

high-heels-622150_960_720.jpg

Hódít a mozikban "A sötét ötven árnyalata" c. romantikus filmdráma és mily’ meglepő, pont az első részre rímelve, két évre rá, Valentin napjához közeledve kerül sor a magyarországi bemutatására.

Változtak az igények: rózsaszirom vs. korbács

A könyvesboltok népszerűségi listáján is a TOP 10 között találjuk az izgalmas, vad szenvedéllyel és nyers szexuális aktusokban bővelkedő bővelkedő regényeket”. Véget ért volna a romantikus párkapcsolatok mítosza?

3.jpg

Pár éve még a társkereső hirdetések második legfontosabb elvárása a hölgyektől az urak felé az volt, hogy legyen romantikus és persze intelligens, jól szituált. Mi történt közben a világban? A XXI. századi lányok és asszonyok rózsaszirom helyett bilincsre, korbácsolásra, testi integritásuk és énképük meggyalázására izgulnak be? Az új férfiideál legyen szexuálisan kreatív, vad, erős és legfőképpen domináns – szadisztikus –, a női test és szexus szépségét megkérdőjelező alfa-hím?

2.jpeg

Totális behódolás vs. totális irányítás – alfa-hím vs. pincsikutya? Tessék választani!

A pszichológusok díványán fekve gyakran elmesélik a férfiak, hogy korunk sikeres, domináns női szinte kasztrálják a férfiasságukat. Mindig, minden téren teljesíteni kell, hétről hétre szexuális és kulturális értelemben is kielégítve női partnerük ingeréhségét… És a változatosság gyönyörködtet. Nincs lazsálás a szexben sem, egyébként jön a pengeéles kritika, amely tovább lohasztja a vállalkozó szellemet. (Nem véletlenül küzd funkcionális szexuális problémákkal már a 30-as pasik nagy százaléka!)

4.jpg

Úgy tűnik, korunk amazonjai végletesen viszonyulnak saját testükhöz és szexualitásukhoz. Vagy totális behódolás, a szado-mazochisztikus kapcsolatok alávetettjeként, vagy totális irányítás, ahol mindenben szó szerint a nő vezet. Miért „jó” ez? És legfőképp’ kinek?

Egy ingergazdag, felpörgött tempójú nagyvárosban a nők számára is ugyanazok a lehetőségek adottak, mint a férfiaknak. Lehetnek a férfi minden igényét alázatosan kielégítő angyallányok” – bízva a kapcsolat pozitív kimenetelében –, de kezükbe is vehetik szó szerint a gyeplőt és vérszomjas dominaként élvezhetnek (amit tudnak) a kiválasztott férfitól.

50.jpg

Azok a nők, akik az életben gyakran vannak döntéshelyzetben, uralmuk van mások felett (bármilyen értelemben), egyfajta fordított szerepként élvezhetik a szexuális alávetettséget.

5.jpg

Dakota Johnson élete unalmas, szürkén hétköznapi, de a filmbéli partner egy más világba repíti, ahol más szabályok érvényesek. Hogy ettől neki jobb lesz-e az élete és hihetünk-e a tündérmeséknek (ahol szintén van erőszak, fájdalom, öröm és szenvedés), azt talán a 2. részből megtudhatjuk.

6.jpg

fotók: Pinterest

szerző: Lelkitámasz - Tábit Sarolta, klinikai szakpszichológus 

süti beállítások módosítása